Záchranné akcie vo Vysokých Tatrách pokračujú

S dnešným otvorením letnej turistickej sezóny vo Vysokých Tatrách pokračovali záchranné akcie vrtuľníkom vo vysokohorskom prostredí celé popoludnie a v súčasnosti stále pokračujú. Hneď po návrate z popradskej nemocnice letel záchranársky vrtuľník do Zlomiskovej doliny, kde v Centrálnom žľabe Vysokej spadol opäť na snehovom poli 45-ročný slovenský turista a utrpel zlomeninu predkolenia. Lekár mu po vysadení lanovou technikou zranenie ošetril a zafixoval. Medzitým letela posádka vrtuľníka spolu s horským záchranárom na palube do Mlynickej doliny, kde si pod vodopádom Skok maďarská turistka spôsobila zlomeninu členka. Po ošetrení bola vrtuľníkom prevezená k Popradskému plesu, kde bola odovzdaná posádke RZP. Následne sa vrtuľník vrátil späť pre lekára a maďarskú turistku, ktorú po evakuácií z miesta pádu záchranári letecky transportovali na letisko v Poprade, kde si ju prevzali pozemní záchranári a transportovali do koncového zdravotníckeho zariadenia.